Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер изрази възхищението си нападателя Мейсън Грийнууд, който снощи блесна с 2 гола при 4:0 над АЗ Алкмаар. 

Така той се превърна в най-младия играч в историята на Червените дяволи, отбелязал на два пъти в европейски мач, а с играта си бе сравнен дори с Уейн Руни. 

„Виждал съм  много добри млади футболисти, играх с младия Уейн Руни, но много малко от тях притежават този усет и умения пред гола, които има Мейсън“ коментира Солскяер. 

„И преди съм го казвал, но той просто прави тези неща. За нас не е нещо ново. На следващата тренировка ще вкара още няколко гола. Винаги го е правил и при него просто всичко се получава естествено“ добави Оле. 

„Инстинктът му е страхотен и колкото е по-близо до вратата на съперника, толкова е по-опасен. С десен крак, с ляв крак, може да завърши по всякакъв начин и това го прави  кошмар за защитниците. Трябва да подобри единствено играта си с глава. Отдавна обаче бе ясно, че той има голям талант и няма по-добро място за развитието му от този клуб“ каза още специалистът. 

„Не се притеснявам да го използвам във Висшата лига. Трябва обаче да му се намерят точните минути. Няма обаче съмнение, че той е готов да бъде на това ниво“.