Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че на отборът липсва креативността на Пол Погба и това се отразява на представянето на всички.

Световният шампион с Франция е извън терена от септември, когато се контузи и се наложи да отсъства от игра. Травмата беше в глезена и това наложи допълнително лечение. Но сегашната болест, която го налегна, още отлагат завръщането му на терена.

"Мачове като този с Евертън е един типичен пример, когато ти липсва креативността и последния пас или идея как да преодолееш противника", заяви Солскяер, визирайки срещата на Юнайтед, която завърши 1:1 на "Олд Трафорд"

"Той има качество, което много малко футболисти в света притежават. И ще бъде страхотно, ако той се върне максимално бързо на терена за нас", коментира отсъствието на Погба норвежкият мениджър.

Вижте класирането във Висшата лига 

Hорвежкият специалист се надяваше, че Погба ще бъде отново в игра в края на календарната година, като дори срещата в сряда с Колчестър за Купата на Лигата беше вариант за по-лесен игрови тест.

"За съжаление, се налага да му дадем още 2-3 почивка. Може би три. Но при всички случаи трябва да му се даде време. Ще започне с половин час, после 45, после 60, докато бъде готов да играе пълни 90", коментира треньорът.

Също така той добави колко е впечатлен от поредното попълнение от школата Мейсън Грийнууд, който за въпросното 1:1 се разписа и това беше неговият седми гол през сезона във всички турнири.

"С играта си прави много трудно решението да го махна от състава. Всеки ден Мейсън се представя все по-добре. Много добре си спомням как аз дойдох в клуба и започнах с няколко гола. Знаех, че мога и по-добре, но веднъж чух мениджърът да казва: "Трудно е да извадиш от състава човек, който вкарва голове. Много ми е трудно в момента да си представя отбора без Мейсън, заяви още норвежкият специалист.