Уотфорд хвърли бомбата във Висшата лига, след като победи с 2:0 Манчестър Юнайтед и върна напрежението върху Оле Гунар Солскяер. 

Резултатът е силно разочароващ за Червените дяволи, които играха слабо в по-голямата част от сблъсъка, а след като се подобриха Бен Фостър ги спря със серия спасявания. Давид де Хеа пък бе виновен за първия гол с груба грешка. 

Така Юнайтед остана с 25 точки и показа, че подобрението от последните мачове е било по-скоро просто добър период, тъй като тимът остава силно непостоянен. Триумфът бе едва втора за Стършелите през сезона, но те остават последни с 12 точки. 

Голямата изненада в състава на Ман Юнайтед бе завръщането на Пол Погба в групата. Очакванията бяха французинът отново да липсва, но той бе на пейката, заедно с младата сензация Мейсън Грийнууд. За домакините нямаше промяна и старираха тези, които се представиха добре срещу Ливърпул в миналия кръг. 

Първата ситуация бе за гостите, след като в 6-ата минута Марсиал бе намерен на границата на наказателното поле, но стреля разочароващо и неточно. 

Стършелите обаче стояха добре и опитваха да атакуват с повече хора, но без да бъдат ефективни и опасни в последната третина. Червените дяволи обаче, също не действаха особено остро. 

В 34-ата минута обаче те имаха отлично положение. Марсиал изведе Лигард сам срещу вратаря, а след като Бен Фостър излезе, за да посрещне съперника, атакуващият халф опита прехвърлящ удар, но прати топката и над вратата. 

Последва обаче положение и за Уотфорд, след като Дукуре засече с глава, но покрай вратата. След това Рашфорд проби отляво, но не успя да взаимодейства точно пред вратата и в крайна сметката паузата дойде при 0:0. 

Скоро след нея обаче, домакините поведоха, благодарение на груба грешка на Давид де Хеа. След корнер Дукуре отклони топката, след което Исмаила Сар стреля от въздуха. Топката тупна в земята и се насочи под гредата, но ударът определено не бе силен. Де Хеа обаче допусна тя да мине през ръцете му и да влезе в мрежата. 

Само 4 минути след това кошмарът за гостите стана пълен. Аарън Уан-Бисака събори Сар след доста необмислен влизане и съдията посочи бялата точка. Трой Дийн бе категоричен при изпълнението, стреляйки силно в средата на вратата и така вкара първия си гол във Висшата лига от 9 месеца! 2:0 за Уотфорд. 

Червените дяволи опитаха да реагират и Макноминей накара Бен Фостър да спасява удара му. Солскяер реагира и пусна на терена Мейсън Грийнууд и Пол Погба, който записа първи мач от 3 месеца. 

Фостър се справи с удари на Рашфорд и Погба отдалеч, преди в 81-ата минута Хари Магуайър да стреля с глава право в стража от чиста позиция. Секунди след това Погба направи двойно отляво и потърси далечния ъгъл, но Фостър отново спаси. В този случай той можеше да потърси и комбинация. 

В 90-ата минута Рашфорд можеше да върне интригата, след като получи в наказателното поле, но ударът му бе спасен брилянтно от Фостър с крак. Вратарят спаси и изстрел на Марсиал, за да подпечата страхотния успех на домакините. 

Уотфорд – Манчестър Юнайтед 2:0

1:0 Сар 50
2:0 Дийни 54 дузпа

Уотфорд: Фостър, Каткарт, Маряпа, Фемениа, Кабаселе, Хюз, Капу (77 Перейра), Дукуре (69 Чалоба), Сар (87 Съксес), Деулофеу, Дийни
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Мактоминей (73 Мата), Лингард (64 Погба), Джеймс (59 Грийнууд), Рашфорд, Марсиал