Манчестър Юнайтед постигна втора победа в рамките на последните 48 часа, след като надделя при визитата си на Бърнли насред "Търф Мур" с 2:0.

Това се случи в среща от 20-ия кръг на Висшата лига, а след нея "червените дяволи" са 5-и в класирането с актив от 31 точки и са само на точка от четвъртия Челси, който обаче има мач по-малко от манчестърци.

Първото попадение в мача бе дело на Марсиал, който се разписа в 44-ата минута.

За крайния резултат точен бе Рашфорд в 95-ата минута.


Срещата започна сравнително спокойно през първите минути и нямаше опасни ситуации по време на тях.

Първото положение дойде в 13-ата минута, като тогава Рашфорд отправи удар от 30 метра, но Поуп успя да избие топката.

Броени минути след това отново се стигна до фаул за гостите, като Фред отправи удар, който премина покрай вратата.

В 19-ата минута Рашфорд имаше нов отличен шанс да вкара, но този път ударът му срещна гредата, а четвърт час по-късно Юнайтед пропусна най-доброто си положение.

Тогава Марсиал бе буквално на метри от вратата, но ударът му бе избит от бранител пред голлинията. Все пак в 44-ата минута Юнайтед успя да се разпише след гол на Марсиал, който останал очи в очи срещу вратаря след пас на Перейра копна елегантно топката и реализира.

Пет минути след началото на второто полувреме Марсиал вкара, но попадението не бе зачетено заради нарушение. В 55-ата минута отново той можеше да се разпише, но ударът му бе избит с крак от Поуп.

В 76-ата минута домакините стигнаха до фаул, но ударът на Гудмундсон премина над вратата.

Осем минути по-късно Марсиал излезе на позиция сам срещу вратаря, но се засуети и бе застигнат от противниковите бранители. 

В 95-ата минута Рашфорд излезе сам срещу вратаря, а след това го финтира и макар да се подхлъзна и да падна на тревата успя да добута топката в мрежата.

Бърнли - Манчестър Юнайтед 0:2
0:1 Марсиал 44
0:2 Рашфорд 90+5

Бърнли: Поуп, Тарковски,Мей, Тейлър, Бардсли, МакНийл, Корк, Уестууд, Хендрик (59 - Родригес), Барнс (68 - Гудмундсон), Ууд

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Магуайър, Уилямс, Йънг, Фред, Матич, Рашфорд, Перейра (74 - Лингард), Джеймс, Марсиал