Уулвърхемптън и Манчестър Юнайтед завършиха наравно 0:0 в мач от 3-ия кръг на ФА Къп и ще преиграват сблъсъка.

Срещата на стадион "Молиню" предложи напечени моменти. И двата отбора нацелиха по една греда след почивката, а гол на Мат Дохърти беше правилно отменен за игра с ръка.

С добри намеси се отличи резервният вратар на "червените дяволи" Серхио Ромеро, който спаси всичко възможно. Така двата отбора ще играят отново, но този път на "Олд Трафорд".

Датата за мача тепърва ще се насрочва, тъй като в средата на новата седмица Юнайтед приема Манчестър Сити в първа среща от 1/2-финалите на Карабао къп. 


Първото сериозно положение дойде в 12-ата минута, когато Ромен Сеис засече с глава след корнер, но защитник изби в нов ъглов удар. Последва центриране на далечната греда, където Мат Дохърти беше оставен непокрит и стреля силно, но Серхио Ромеро с брилянта намеса изби.

После Юнайтед се опитваше да атакуваше, но не можеше да пробие отлично подредената защита на Уулвс. Правеше впечатление, че бранителите на "червените дяволи" стигаха спокойно до центъра на терена при изнасянето на топката, но там бяха пресирани и опитите за атаки приключваха още в зародиш.

В средата на полувремето Андреа Перейра отправи шут от дистанция с левия крак, но топката премина далеч от целта. По-късно и Даниел Джеймс стреля, но също в аут. В 35-ата минута и Рубен Невеш пробва късмета си от разстояние, но и неговият мерник изневери. По-късно Ашли Йънг центрира опасно по земя след бързо разиграване, но Дохърти внимаваше и успя да изчисти в последния момент.

В 37-ата минута Джеймс шутира към далечната греда, но в аут. До края на полувремето не стана нищо интересно, а статистиката показваше едва два точни удара към вратите, които бяха на сметката на домакините.

Втората част започна с положение за Уулвърхемптън. Педро Нето се освободи и стреля, но отново Ромеро внимаваше и изби. В 59-ата минута Юнайтед стига до фаул на опасна позиция. Зад топката застана Хуан Мата, който отправи великолепен удар, но на сантиметри от гредата.

В 70-ата минута Оле Гунар Солскяер пусна в игра голмайстора на отбора Маркъс Рашфорд. И секунди по-късно английският национал пропусна прекрасна възможност да открие резултата. Той получи пас от Мейсън Грийнууд и шутира, но горната греда спаси домакините.

"Вълците" отговориха в 76-ата минута, когато Раул Хименес с много атрактивно отиграване с пета пусна пас успоредно на голлинията, но Адама Траоре изостана и не успя да засече. Секунди по-късно Дохърти засече с глава и преодоля Ромеро за 1:0! При ситуацията обаче той игра с ръка и главният съдия Пол Тиърни отмени гола без да се замисля.

Уулвс продължи да натиска и Хименес отправи бомбен удар от почти нулев ъгъл, но този път гредата спаси Юнайтед. До края не падна попадение и двата отбора ще преиграват.  

Уулвърхемптън – Манчестър Юнайтед 0:0

Голмайстори: няма

Уулвърхемптън: Ръди, Дендонкер, Коуди, Килман, Дохърти, Саис (71-Моутиньо), Невеш, Вингре (75-Джони), Траоре, Ашли-Сийл (46-Раул Хименес), Нето
Мениджър: Нуно Еспирито Санто

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Йънг, Линдельоф, Магуайър, Уилямс, Перейра, Матич, Чонг (82-Далот), Мата (70-Фред), Джеймс (70-Рашфорд), Грийнууд
Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Стадион: "Молиню"
Съдия: Пол Тиърни
Жълти картони: Саис, Килман, Моутиньо (Уулвърхемптън); Йънг (Юнайтед)