Манчестър Юнайтед се доближава до полузащитника на Спортинг Лисабон Бруно Фернандеш, твърди един от водещите португалски журналисти Филипе Диаш. 

През лятото играчът бе спряган за Червените дяволи от Тотнъм, но все пак остана при Лъвовете и дори през есента подписа нов договор. Сега обаче ситуацията е различна и заради финансови затруднения Спортинг ще бъде принуден да го продаде. 

„Сега Юнайтед наистина е много близо до Бруно Фернандеш. Смятаме, че между двата клуба вече е имало разговори и до сделка може да се стигне в следващите няколко дни, тъй като Спортинг силно се нуждае от пари“ заяви Диаш. 

„В сравнение с лятото ситуацията е много по-различна. Тогава от клуба отказаха 70 милиона евро от Тотнъм за халфа, тъй като сумата трябваше да е платена на части. Сега обаче са склонни да приемат подобно предложение, а и самият Бруно Фернандеш иска да играе в Юнайтед“ добави той. 

На „Олд Трафорд“ търсят класен полузащитник предвид ситуацията с Пол Погба, но могат да подсилят и офанзивната част на отбора, като се говори за интерес към Раул Хименес от Уулвърхемптън и Муса Дембеле от Лион.