Бърнли шокира Манчестър Юнайтед насред „Олд Трафорд“ и спечели с 2:0 в 24-ия кръг на Висшата лига, увеличавайки сериозно напрежението върху отбора и мениджъра Оле Гунар Солскяер. 

Гостите играха организирано и спокойно, използвайки силните страни в играта си и стигнаха до забележителна победа, с което увеличиха актива си до 30 точки, като вече на 7 от опасната зона. Това бе първи успех за тях в "Театъра на Мечтите" от 1962-а година насам в първенството. 

В същото време резилът не позволи на Юнайтед да се доближи до Челси в битката за топ 4. На домакините липсваше креативност, вдъхновение и острота и те поднесоха още едно сериозно разочарование на феновете си. 

За Червените дяволи Фил Джоунс се появи в защита на мястото на контузения Виктор Линдельоф. Хуан Мата и Андреас Перейра също стартираха, а на върха на атаката очаквано бе Антони Марсиал. 

Именно французинът пострада в 6-ата минута след единоборство с Тарковски и получи проблем в глезена, като доста сериозно накуцваше. Изглеждаше, че може да се наложи да напусне, но все пак продължи. 

В първите минути домакините се затрудняваха да създават опасни ситуации и не бяха достатъчно остри в действията си. Гостите пък бяха достатъчно солидни в дефанзивен план. 

В 17-ата минута Уан-Бисака намери Марсиал, но нападателят не успя да стреля, а малко след това Фред отправи точен удар, но право в ръцете на Поуп. Бърнли показа зъби в 25-ата минута, когато Мий отклони една топка към Ууд и от няколко метра той стреля, но леко встрани. 

В 28-ата минута Мата пропусна чисто положение, след  като Уан-Бисака подаде отдясно пред вратата, където испанецът бе сам, но не успя да засече и пропиля този отличен шанс. 

Това бяха добри минути за домакините и в 32-ата минута Джеймс стреля с глава, но не затрудни Поуп. Малко след това Марсиал получи добра топка в наказателното поле и вероятно щеше да вкара, но миг преди да стреля, Чарли Тейлър успя да стигне до топката и французинът не успя да отправи точен изстрел. Това бе отлична възможност. 

Гостите продължаваха да играят спокойно и да чакат своя шанс и в 39-ата минута го получиха. След статично положение топката бе пратен от 50 метра към наказателното поле, там Мий отново игра пръв с нея, за да подаде към Ууд, който без да се колебае веднага стреля в близкия ъгъл и преодоля Де Хеа. Бърнли поведе!

До почивката домакините стигнаха само до един удар на Андреас Перейра, който не бе нищо особено. Оле Гунар Солскяер реагира, като пусна Мейсън Грийнууд в началото на второто полувреме, но Бърнли отново шокира „Олд Трафорд“, с наистина великолепен гол. 

В 56-ата минута Джей Родригес получи топката вляво, напредна и с фантастичен изстрел преодоля Де Хеа за втори път. Топката рикошира в напречната греда, но ударът бе толкова силен, че за вратаря нямаше шанс. Страхотно попадение!

Юнайтед опита да натисне и започна да разиграва по-добре топката, но отново липсваше острота. Хуан Мата стреля над целта от свободен удар, а Марсиал не затрудни особено Поуп със своя опит. 

Отново французинът получи добра топка в наказателното поле, но стреля слабо, а след това Грийнууд прати топката малко встрани. 

Марсиал отново бе твърде неточен, а гол на Люк Шоу в края бе отменен за нарушение на защитника. Голяма част от феновете на домакините обаче, вече си бяха тръгнали, разочаровани за пореден път от своите любимци. 

Манчестър Юнайтед – Бърнли 0:2

0:1 Ууд 39
0:2 Родригес 56

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Джоунс, Магуайър, Уилямс (69 Шоу), Матич, Фред, Мата, Джеймс (69 Лингард), Перейра (46 Грийнууд), Марсиал
Бърнли: Поуп, Тарковски, Мий, Тейлър, Лоутън, Уестууд, Корк, Макнийл, Хендрик, Ууд, Родригес