Звездата на Барселона Лионел Меси взима близо двойно по-голяма заплата от Кристиано Роналдо, информира L'Equipe. Авторитетното френско издание изнесе данните за възнагражденията в световния футбол. Брутната месечна заплата на аржентинеца на „Ноу Камп“ е 8,3 млн. евро, а португалецът получава в Ювентус по 4,5 млн. преди облагането с данъци.

Местата от трето до пето са за Неймар (ПСЖ), Антоан Грийзман (Барселона) и Луис Суарес (Барселона). Първият прибира 3 млн. евро всеки месец, а другите двама по 2,9 млн. Следват двама играчи на Реал Мадрид – Гарет Бейл и Еден Азар, които взимат по 2,5 млн., а на осма позиция е Килиан Мбапе – 1,9 млн. евро, пише "Тема спорт".

Всичко това показва, че Топ 3 в испанската Ла Лига е окупирана от каталунците, а в Серия А след Роналдо са съотборниците му в Ювентус Гонсало Игуаин и Паоло Дибала. Първият взима 1,09 млн. на месец преди облагане с данъци, а вторият 1,06 млн.

Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа е най-скъпоплатеният във Висшата лига – 1,76 млн. месечно. Следват Месут Йозил от Арсенал и Кевин де Бройне от Манчестър Сити са с по 1,64 млн. На върха в Първа Бундеслига са двама играчи на Байерн – Роберт Левандовски и Филипе Коутиньо (под наем от Барселона), които взимат по 1,66 млн.

Интересното е, че в Топ 10 на френската Лига 1 по възнаграждения попадат единствено играчи на ПСЖ. След Неймар (3 млн.) и Мбапе (1,9 млн.) е капитанът Тиаго Силва, който се разписва под договор за 1,5 млн. на месец.

При треньорите в големите първенства №1 е Диего Симеоне – 3,6 млн. евро в Атлетико Мадрид всеки месец. Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е втори с 1,94 млн., а след него са Жозе Мауриньо (Тотнъм) и Юрген Клоп (Ливърпул) с по 1,46 млн. Възнаграждението на Зинедин Зидан в Реал Мадрид е 1,4 млн., а Антонио Конте получава по 1,38 млн. За сравнение новият наставник на Барселона Кике Сетиен прибира само по 500 хил. евро на месец. Най-висока заплата във френската Лига 1 взима Томас Тухел от ПСЖ – 625 хил.