Манчестър Юнайтед отнесе с 5:0 Брюж на "Олд Трафорд" и с общ резултат от двата мача 6:1 се класира без проблеми на 1/8 финалите за Лига Европа.

Головете за домакините набутаха Бруно Фернандеш (27-дузпа), Одион Игало (34), Скот Мактоминей (41) и Фред на два пъти (82 и 90).

Трябва да се отбележи, че гостите играха в намален състав след 23-ата минута, когато с директен червен картон бе изгонен Симон Дели.

Оле Гунар Солскяер бе дал почивка на част от титулярите си, но това не се отрази на играта на отбора му и Юнайтед заслужено си взе победата и е в следващата фаза на надпреварата.


Срещата започна с атаки и към двете врати, като Бруно Фернандеш изпусна да вкара за Юнайтед, след като прати топката в гредата, а пропуск за Брюж направи Брендън Мехеле.

Постепенно домакините взеха инициативата и натиснаха белгийците пред наказателното им поле.

Така се стигна до 23-ата минута, когато Симон Дели направи чутовна глупост и спаси с ръка удар на Даниел Джеймс, което доведе до дузпа за домакините и червен картон за Дели.

Зад топката застана Бруно Фернандеш и вкара за 1:0. До края на полувремето Юнайтед тотално разнебити обърканите гости и успя да им мушне нови два гола дело на Игало (34), след като Хуан Мата му пусна страхотен пас и на Мактоминей (41).

Второто полувреме започна много мудно, като темпото на игра тотално падна, а действията се развиваха основно в средата на терена.

Домакините спокойно разиграваха топката и не даваха никакви шансове на гостите, които основно се защитаваха и трудно минаваха центъра на терена.

В 82-ата минута Фред бе изведен на чиста позиция и от точката на дузпата без проблеми опъна мрежата за 4:0. Бразилецът опъна мрежата и в добавеното време на мача за крайното 5:0. така Юнайтед е на 1/8 финал за Лига Европа.