Бившият френски национал Патрис Евра заяви, че не го е срам да призна за трудното си детство.

Като малък защитникът, който е шампион на Италия и Англия, съответно с Ювентус и Манчестър Юнайтед, е просел пари, за да си купи сандвич.

"Детството ми бе трудно. Имах много братя и сестри и животът на улицата не беше лесен. Спомням си как брат ми Доминик работеше в Макдоналдс. Отивах там и по време на почивката той ми даваше храната си. Не се страхувам да призная, че просех. Стоях в магазините. Когато хората минаваха покрай мен, питах: "Може ли едно евро? ".  Понякога даваха пари, друг път не. Просто исках да си купя сандвич".

"Беше трудно, но щастливо време. Винаги се чувствах късметлия. Не бих променил нищо, бих оставил всичко такова, каквото е, защото ме направи човек, какъвто съм. Някои виждат крайния резултат, виждат суперзвезда. Но всъщност по улиците научих много и това ми помогна да стана силен. Казвам това, защото искам да мотивирам децата никога да не се отказват, независимо какво се случва. Ако вярвате в себе си, ще направите всичко", заяви Евра.

С екипа на Юнайтед той спечели 5 титли на Англия, една Шампионска лига, а с Юве записа два златни дубъла на Италия. Има още множество купи през кариерата си, която премина още през Монца, Ница, Монако, Марсилия и Уест Хям.