Мексиканската футболна федерация беше наказана от ФИФА заради скандирания на фенове срещу вратаря на Германия Мануел Нойер вчера.

В средата на първото полувреме между световния шампион Германия и ацтеките се чуваха обидни коментари от мексиканските фенове по адрес на най-добрия вратар в света за периода 2013-2016 година.

Сред най-често използваните думи беше "puto", което в превод от испански език означава "мъжка проститутка". Обидите валяха по адрес на Ману при неговите изпълнения на начален удар.

ФИФА осъди остро псувните, но от мексиканската федерация се оправдаха, че това е нещо съвсем нормално в тяхната страна и че целта не е била Мануел да бъде уязвен.

Любопитното е, че мексиканската федерация дори публично призова привържениците да спрат да използват въпросната дума, която е в разрез с правилата на световната централа.

"Не крещете "Puto", защото трябва да докажем на световното първенство, че нашите фенове са най-добрите в света", гласеше изявление на мексиканския футболен съюз преди старта на турнира.