Новото попълнение на Милан Марко ван Гинкел призна, че се е съгласил да играе при росонерите под наем благодарение на съвета на Жозе Моуриньо.

„Жозе Моуриньо може да е работил в Интер, но в момента е начело на Челси. Той мисли за бъдещето ми и ми препоръча да премина в Милан и да се възползвам от прекрасната възможност, която ми се открива“, сподели халфът, сумата на наема за когото може да падне, ако запише определен брой мачове за росонерите.

„Де Йонг ми се обади на няколко пъти, за да ме увери, че клубът наистина има желание да ме привлече. Найджъл е холандец като мен и се отзова много ласкаво за Милан. Торес също ми каза няколко пъти да избера Милан“, сподели Ван Гинкел.

Холандецът не говори италиански, а треньорът на росонерите Пипо Индзаги не владее достатъчно добре английски, но футболистът заяви, че вече знае какво очаква от него новият му наставник.

„Той ми обясни подробно какво се очаква от мен. Помощниците му превеждаха. Индзаги има много високо мнение за мен и ми обясни задълженията ми. Аз съм полузащитник, който играе в целия периметър между двете наказателни полета. Моите идоли бяха Лампард и Джерард. Но след като играх с тях, осъзнах, че не са чак толкова различни от мен. Затова сега мисля само за своята игра“, каза още холандецът.