Сметките на директора на Милан Адриано Галиани излязоха криви. Шефът на „Росонерите” неведнъж отбелязва, че седмото място може да се окаже достатъчно за отбора му за класиране в Лига Европа.

Според Галиани, това можеше да стане факт, ако Фиорентина или Наполи спечелят Лига Европа. Победителят в този турнир получава автоматично място в Шампионската лига идния сезон.

По новите правила на УЕФА, финалистът за Купата също вече не се класира, а място в ЛЕ получава следващият най-добре класирал се отбор в първенството. Така в Милан се надяваха при добро стечение на обстоятелствата, седмата позиция да им даде излаз в Европа.

Генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино обаче заяви, че няма как Италия да получи допълнителен участник в евротурнитие, независимо от това, кой спечели Лига Европа този сезон.  

По принцип Серия „А” има три участника в ШЛ (един от тях – в плейофите) и три участника в ЛЕ. Ако италиански тим спечели Лига Европа, то тогава участниците в ШЛ ще станат четири, а тези в ЛЕ – само два – носителят на Купата и един отбор от шампионата.

При всички случаи обаче математически невъзможно е седмият завършил в класирането да получи европейски билет.