Куриозен гол на Леонардо Бонучи донесе победата на Милан с 1:0 над Кротоне у дома. “Росонерите” бяха далеч по-добрият отбор на терена, но така и не успяха да запишат по-убедителен резултат. Александър Тонев не бе в групата на гостите заради контузия. 

Бонучи се разписа в 54-та минута, когато вратарят на Кротоне Алекс Кордас изби топката след центриране от ъглов удар, тя се отклони в главата на защитника и влезе в мрежата. Малко след това гол на Франк Кеси бе отменен заради засада. Така Милан успя да спечели трите точки на “Сан Сиро” и се изкачи до 10-то място в класирането с актив от 28. Кротоне остава под чертата с 15 точки от 20 мача. 

Тимът на Дженаро Гатузо имаше сериозно превъзходство, но положенията през първото полувреме не бяха много. Чак в края Кордас отрази опасен удар на Лукас Билия от 25 метра, а малко след това Сусо удари греда. Испанецът опита нещо средно между центриране и удар и насочи топката към далечния ъгъл. Тя обаче се отби в гредата и не пожела да влезе в мрежата. 

Събитията на терена не се промениха и след почивката. Гостите рядко поглеждаха към противниковата врата. Милан пък все пак вкара при странни обстоятелства в 54-та минута чрез Леонардо Бонучи. Защитникът асистира за втори гол в 59-та минута, когато след ново разбъркване след ъглов удар върна топката назад към Франк Кеси. Котдивоарецът с мощен удар направи 2:0. Реферът обаче се възползва от видео повторенията и видя, че Бонучи е бил в засада по време на подаването. 

До края Милан контролираше събитията, а Кордас с котешките си рефлекси попречи на домакините да вкарат втори гол. Стражът на Кротоне се намеси особено добре при един далечен удар на Джакомо Бонавентура в 89-та минута, като попречи на полузащитника да се разпише в стотния си мач за Милан. В добавеното време бе отменен нов гол на Милан. Бонучи се разписа след центриране от свободен удар, но бе свирен фаул в атака.

Милан - Кротоне 1:0

1:0 Леонардо Бонучи 54’

Милан: Дж. Донарума, Калабрия, Бонучи, Романьоли, Родригес, Кеси (83 - Локатели), Билия, Бонавентура, Сусо, Чалханоглу, Кутроне (76 - Калинич)

Кротоне: Кордас, Мартела, Чекерини, Айети, Сампириси, Мандрагора, Берберис (85 - Крагъл), Роден (63 - Крочата), Стоян, Будимир (76 - Сими), Трота 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1kBuroPO_ko" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>