Милан победи с 2:1 като гост Каляри в мач от 21-ия кръг на Серия "А".

В герой за "росонерите" на "Сардиния Арена" се превърна Франк Кеси, който наниза и двата гола във вратата на домакините. Той изравни резултата в 36-ата минута от дузпа, а в 42-ата донесе успеха за гостите. Преди това Каляри беше повел чрез звездата си Николо Барела (8).

Милан завърши срещата с човек по-малко, след като Рикардо Родригес беше изгонен в 80-ата минута, но въпреки това успя да спечели под ураганната буря на Сардиния. 120 секунди преди края и Барела напусна терена за втори жълт картон. В класирането "червено-черните" се изкачиха на 7-мо място с 31 точки, а пред тях с 33 т. и мач по-малко е Сампдория. Каляри е на 16-та позиция с 20 т., на четири от опасната зона.


В началните минути гостите бяха по-активни, допълнителен плюс в тяхна полза беше и силният вятър, който духаше по посока на вратата на Алесио Краньо. Преди мача, на остров Сардиния беше обявен жълт код заради ураганните вихрушки. В 8-ата минута обаче Каляри поведе, след като спечели топката в средата на терена, тя стигна до Николо Барела, който с диагонален удар матира Джанлуиджи Донарума – 1:0!

След четвърт час игра Артур Йоница се озова на чиста позиция и засече от воле, но над горната греда. В следващите минути сблъсъкът беше накъсан, въпреки че чудесен пробив на Джакомо Бонавентура едва не завърши с гол на Никола Калинич, който не успя да стигне до кълбото. В средата на полувремето Франк Кеси отправи фамозен удар точно от границата на пеналта, но вратарят плонжира и изби с върха на пръстите си.

В 26-ата минута Калинич се завъртя във вратарското поле и стреля, но отново Краньо беше на мястото си и спаси. Срещата продължи да бъде напечена и 120 секунди след това резервата Диего Фариас беше изведен очи в очи с Донарума и стреля към центъра на вратата по земя, но стражът на Милан изби с крак.

В 34-ата минута Калинич беше повален в гръб в наказателното поле от Лука Чепители и главният съдия Марко Гуида без да се замисля отсъди дузпа. Зад топката застана Кеси, който с шут в левия ъгъл на вратата възстанови равенството – 1:1! В 40-ата минута Милан можеше да стигне до пълен обрат след изстрел на Калинич от движение, който Краньо спаси.

Секунди след това "росонерите" все пак поведоха. Калинич с хитър пас намери Кеси, който без да се забавя стреля по земя и матира стража на домакините за 2:1! В 53-ата минута Бонавентура можеше да сложи точка на спора след великолепен шут от дистанция, но Краньо направи спасяването в мача, след като изби с дясната си ръка.

След почти час игра Леонардо Паволети излезе сам срещу Донарума, но вратарят предвидливо пресече паса. Топката стигна до Фариас, който обаче не успя да я насочи към целта. Четвърт час преди края Каляри пропусна да изравни. След корнер, се получи карамбол в наказателното поле, Фабио Пизакане засече, но в крайна сметка всичко приключи със засада.

В 80-ата минута Рикардо Родригес получи втори жълт картон и остави Милан с човек по-малко на терена. В 88-ата минута и Барела беше изгонен, нов гол не падна и гостите спечелиха сблъсъка с 2:1. В 95-ата минута Каляри все пак можеше да изравни, но ударът на Паоло Фараго с глава мина на сантиметри от целта.

Каляри – Милан 1:2 

Голмайстори: 1:0 Барела (18), 1:2 Кеси (36-д, 42)

Каляри: Краньо, Романя, Чепители, Пизакане, Фараго, Йоница (62-Дейола), Чигарини, Барела, Падоин (77-Косу), Сау (18-Фариас), Паволети
Треньор: Диего Лопес

Милан: Донарума, Калабрия, Бонучи, Романьоли, Родригес, Билия, Кеси (86-Борини), Бонавентура (76-Локатели), Сусо (82-Абате), Чалханооглу, Калинич
Треньор: Дженаро Гатузо

Сардиния, ст.: "Сардиния Арена"
Съдия: Марко Гуида
Жълти картони: Барела, Дейола, Чигарини (Каляри);  Калинич, Сусо, Родригес (Милан)
Червени картони: Барела 88' (Каляри); Родригес 80’ (Милан)