Старши треньорът на Милан Дженаро Гатузо не предвижда сериозни промени в титулярния състав за гостуването на Лудогорец в първата среща от 1/16-финалите на Лига Европа в четвъртък, коментират местните медии.

"Росонерите" имат доста тежка програма до края на месеца, която включва още домакинство на Сампдория в неделя, реванш срещу Лудогорец, последвано от  гостуване на Рома в шампионата и гостуване на Лацио в полуфиналите на турнира за купата на Италия.

Именно затова целта на Гатузо е Милан да постигне добър резултат в Разград, с който да предрешат класирането си в следващата фаза на турнира преди втората среща след седмица, за да може да даде почивка на някои основни играчи в реванша на "Сан Сиро".

Хърватският таран Никола Калинич със сигурност пропуска двубоя срещу Лудогорец заради възпаление в областта на аддукторите. Почивка може да получи Алесио Романьоли, който по всяка вероятност ще бъде заменен от Матео Музакио.

Гатузо се колебае и за върха на атаката между намиращия се в добра форма Патрик Кутроне и португалеца Андре Силва, който има 8 гола в 10 мача в Лига Европа през този сезон.

В стартовия състав се очаква Рикардо Монтоливо да замени Лукас Билия в средата на терена. Франк Кеси пък със сигурност ще започне като титуляр, тъй като е наказан и няма да бъде на разположение за домакинството на Сампдория през уикенда.

Милан е в добра форма напоследък, като няма поражение в осем поредни мача от края на декември насам.