Собственикът на Милан Ли Йонхон е фалирал! С тази новина гръмна едно от най-авторитетните италиански издания Corriere della Sera.

В материала се съобщава, че бизнесменът е на прага на неизбежен банкрут и в родината му Китай вече са започнали разпродажба на активите му. В най-скоро време те ще бъдат пуснати в азиатската версия на eBay – Taobao.

Ли има сериозни задължения към две банки, а китайските власти разследват една от фирмите му за това, че от два месеца прикрива банкрут.

Йонхон купи Милан от Силвио Берлускони миналата година срещу 740 милиона евро. За сделката той тегли кредит от американския хедж фонд Elliott Management, който трябва да бъде изчистен до лятото.

Медиите на Италия съобщиха, че Ли е рефинансирал кредита, но тази информация не беше потвърдена. През лятото от "Сан Сиро" дадоха над 200 милиона евро за нови футболисти и те трябваше да се възвърнат чрез класиране в Шампионска лига.

Поредица от слаби резултати през есента обаче превърнаха целта в почти невъзможна, след което започнаха проблемите. Бившият изпълнителен директор на "росонерите" Адриано Галиани заяви, че при продажбата на клуба Ли е представил всички необходими документи за финансова стабилност.

"Не знам какво се случва в Китай, но имаше три основни фактора, с които доказа, че има средства. Предоставиха банкова гаранция към Футболната федерация, във фонда му имаше над 300 млн. евро и после даде много пари за селекция", добави Галиани.