Треньорът на Милан Дженаро Гатузо остана доволен след победата с 1:0 над Лудогорец в реванша от Лига Европа. Специалистът подчерта добрата работа в отбрана и похвали и двамата си атакуващи играчи Андре Силва и Кутроне. Наставникът на "росонерите" наблегна на това, че отборът му не е допуснал гол в двара мача с Лудогорец (4:0 общо резултат) и се закани тимът му да става все по-добър.

"Доволен съм, че опазихме мрежата си суха. Това е нещо, върху което обръщам внимание в тренировките напоследък. Хубаво е, че никой от играчите не получи схващане след 90-ата минута, това опира и до характер. Аз съм много, много щастлив с израстването на този отбор, а момчетата, които играят по-рядко, показаха, че са готови, ако бъдат повикани.

Трябва да караме мач за мач, сега сме длъжни да се подготвим за много тежък сблъсък с Рома в неделя. 

Андре Силва направи това, което поискахме от него. Той не успя да отправи завършващ удар, но пък правеше всичко останало. Патрик Кутроне пък изпълняваше роля, която не му приляга съвсем, но показа, че може да се справи, а това ще го имаме предвид за в бъдеще.

Когато работиш върху защитата в тренировките, играчите малко униват, както и аз правех навремето, но колкото по-малко голове допускаме, с толкова по-голямо желание те тренират играта в отбрана. Ние се подобряваме, вече няма футболисти, които тичат във всички възможни посоки, по-бързо скъсяваме дистанцията до топката. Ставаме по-добри, но още не сме приключили", коментира Гатузо.