Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) ще съобщи утре окончателната присъда на Милан. "Росонерите" бяха извадени за два сезона от евротурнирите на УЕФА заради нарушаване на финансовия феърплей при управлението на досегашния китайски бос Йонхон Ли, но впоследствие обжалваха в КАС.

Днес бе изслушването на адвоката, представляващ клуба пред съда, което продължи цели седем часа. Заради проточването и сложността на случая решението ще бъде обявено утре около обяд българско време.

Според "Газета дело Спорт" Милан е следвал стратегия от три точки в своя защита пред КАС. Първо е било посочено, че новият собственик в лицето на компанията "Елиът Мениджмънт" и Пол Сингър има сериозен авторитет във финансовите среди и около него няма никакви съмнения за разлика от предишния Йонхон Ли.

Адвокатът на Милан е изложил още, че клубът няма бъдещи неотложни плащания или срокове по рефинансиране на дългове след смяната на собствеността. Последният мотив е бил, че финансовите власти в УЕФА са били далеч по-снизходителни относно други футболни клубове като Манчестър Сити, ПСЖ и Интер.

В лагера на Милан се надяват на оправдателна присъда и връщане в турнира Лига Европа. При лошия сденарий "росонерите" не само ще изпуснат бъдещи приходи от УЕФА, но най-вероятно ще се наложи да продадат някои от най-добрите си футболисти.