Новият спортен директор на Милан Леонардо бе категоричен, че изобщо не възнамерява да уволнява треньора на "росонерите" Дженаро Гатузо и му има пълно доверие.

Назначението на бившия играч и треньор на тима не бе прието добре от най-радикалните тифози, които припомниха, че по-рано в кариерата си бившият играч получи шефски пост в кръвния враг Интер. Те обявиха в специална декларация, че никога не биха простили на Леонардо този факт. 48-годишният южноамериканец не се уплаши да се нагърби с отговорността въпреки негативните реакции.  

"Приех това предложение, защото видях, че има интерес към мен от света на футбола. Радвам се че бях избран. Това е само началото, ще имаме нужда от време. Чест е, че мен избраха да върна Милан обратно на върха. Благодарен съм, това е една привилегия.

Бонучи и желанието му да се върне в Юве? Той трябва да направи своя избор. Ако е по силите ни, ще се опитаме да му угодим, но не сме задължени да го правим. Привличането на топ играч? Обвързани сме с Финансовия фейрплй, не мисля, че е възможно да правим грандиозни трансфери.

Разбирам и уважавам позицията на част от феновете. Ако моите чувства спрямо клуба са поставени под въпрос, това е защото ги има. В мина премина един голям отрязък от моя живот и не говоря само за футбола. Тук пораснах и заживях като възрастен. Така градът се превърна в мой втори дом, а това прави мисията ми още по-сериозно предизвикателство.

Имаме отбор, който изпрати приличен сезон, особено във втората му половина. Има различни ситуации, които изискват разрешение, а имаме малко време. Неизбежно ще има и раздяла с определени играчи.

Гатузо? Тук споделям гледната точка на клубното ръководство: Гатузо беше първият човек, чието оставане бе потвърдено. Неговата съдба никога не е била обсъждана. Никой не е разговарял с Конте. Гатузо постоянно израства като треньор, той е човек на Милан и стартираме с него. Неговите трансферни идеи съвпадат с моите. Сега сме поставени пред пъзел, нека видим дали ще го напаснем заедно", каза Леонардо.