Бившият вратар на Милан Кристиан Абиати разкри защо Леонардо Бонучи е поискал да напусне Милан и да се върне в хегемона на Ботуша Ювентус.

Италианският национал изкара едва един сезон на "Сан Сиро" и това лято двата клуба смениха Бонучи и Матия Калдара без никакви финансови доплащания. "Смятам, че Милан не е спазил обещанията, които му е дал. Но Лео свърши добра работа и помогна много за прогресирането на Алесио Романьоли", заяви Абиати, след което коментира и трансфера на Гонсало Игуиан.

Аржентинският стрелец също смени черно-бялото райе с червено-черно, като първоначално ще играе под наем срещу 18 млн. евро. Следващото лято Милан може да откупи правата му за още 36 млн. евро. "Останах удивен от постъпката на Юве. Не очаквах да се разделят толкова лесно с Игуаин, още повече да остане в Италия. Той е голаджия, от какъвто Милан има нужда", завърши Абиати.

Той държи вратарския рекорд за най-много мачове за "росонерите", три пъти е печелил Скудетото, един път Купата на Италия, две Суперкупи на страната, има една Шампионска лига и една Суперкупа на УЕФА. През сезон 2005/06 Милан даде Абиати под наем на Юве като извинение за тежката контузия на Джанлуиджи Буфон по време на мач между двата отбора за турнира Луиджи Берлускони.