Легендарният треньор Ариго Саки смята, че Милан има шансове да стане шампион на Италия, въпреки че Ювентус е супер фаворит за титлата. “Росонерите” обаче успяха да запазят голяма част от тима си, а освен това прибавиха класа с привличането на Гонсало Игуаин, Матия Калдара и Пепе Рейна. 

“Повтарям това, което казах преди час на един от съседите ми: Милан може да спечели Скудетото”, заяви Саки пред “Кориере дела Сера”. “Ще обясня всичко. Юве не са фаворити, те са супер фаворити. Но в същото време съм уверен, че Дженаро Гатузо, човек на когото се възхищавам, ще успее да запълни празнините в тима си с класата, която привлече. 

Те могат да се борят за титлата и неделният мач срещу Наполи ще бъде много важен за това. Но нека съм ясен - трябва не добър резултат, а добро представяне. Ще бъде много отворен мач. Милан трябва да играе с високо вдигнати глави, с манталитета на онзи велик Милан. 

Те трябва да си повярват. Миналият сезон имаха млад отбор, но вече мисля, че са израсли и помъдрели. Познавам много от тези момчета от младежките национални отбори. Калдара и Романьоли са прекрасни деца. Знам човешките им качества, знам колко благородни и мотивирани са те. А няма как да се обърка нещо в отбор, в който играе Игуаин. Той носи гаранция за голове.

Освен всичко Леонардо и Паоло Малдини също са в клуба. Те имах харизма и всичко това ще бъде гаранция за нещо голямо. Защото клубът е на първо място, а свет това вече идват отборът и играчите”, добави Саки. 

“Ювентус си купи шампион в лицето на Кристиано Роналдо. Но аз виждам във футбола отборен спорт с индивидуални моменти на даден играч, а не обратното. Убеден съм, че един човек няма как сам да печели мачовете. Невъзможно е без подкрепата на останалите. Но Кристиано е наистина невероятен играч и ще направи Ювентус още по-силен отбор. 

Дали ще могат да спечелят Шампионската лига? Зависи от това колко подготвен е отбора. Но само с Роналдо няма да стане. Ако сте на друго мнение, обяснете ми защо той не е печелил никога Световното първенство. Юве е велик клуб, но ако искат да продължат да се развиват, няма да стане само с Роналдо”, добави Ариго Саки.