Милан победи с 1:0 като гост Дюделанж, който написа историята на люксембургския футбол. Тимът стана първият от страната, който играе в групова фаза на турнирите на УЕФА. Дюделанж се представи добре, но само затрудни „росонерите“, които спечелиха очаквани три точки след гол на Гонсало Игуаин в 59-та минута.

Ел Пипита имаше шанс да обезсърчи домакините още в 12-та минута, когато се озова на много изгодна позиция, но стреля покрай гредата. Домакините, голямата сензация от квалификациите, обаче показаха, че не са случайно в груповата фаза и в 21-та минута Джери Премпе разтресе гредата. До края на първата част Кастийехо и Калдара имаха шанс да реализират за Милан, докато за Дюделанж с пропуск се отсече Щолц.

В началото на втората част Милан натисна и само 5 минути след подновяването на играта Игуаин се отчете с нов пропуск. Аржентинецът стреля от движени от точката на дузпата, но този път вратарят Фризинг направи страхотно спасяване.

Девет минути по-късно Игуаин се реваншира. Кастийехо проби по дясното крило и намери връхлитащия на скорост Ел Пипита, който с отсечен удар направи 1:0. Топката се удари и в тялото на защитник, което направи задачата на Фризинг още по-сложна.

Добрата игра на „росонерите“ продължи и в 66-та минута Фабио Борино можеше да реши всичко, но отблизо не успя да улучи вратата. Малко след това пък италианецът разтресе гредата след отсечен изстрел. Дюделанж пък показа, че няма да се предаде без бой и между двете положения на Борино Щолц пробва отново късмета си, но Пепе Рейна улови сигурно.

Дюделанж – Милан 0:1

0:1 Гонсало Игуаин 59‘

Дюделанж: Фризинг, Малгет (84 – Перес), Шнел, Премпе, Ел Хрити (80 – Мели), Щолц, Кутюрие, Стелвио (75 – Щумпф), Крушка, Турпел, Синани

Милан: Рейна, Лаксалт, Романьоли, Калдара, Абате, Маури (80 - Чалханоглу), Бертолачи (70 – Кеси), Бакайоко, Борини (87 – Халилович), Кастийехо, Игуаин