Треньорът на Милан Дженаро Гатузо беше изключително доволен след победата с 4:1 над Сасуоло. „Росонерите“ прекъснаха серията си от три поредни равенства и то без типичен централен нападател, тъй като Гонсало Игуаин, Фабио Борини и Патрик Кутроне имаха травми.

„Андре Силва не искаше да остане, така че нямаше как да го убедя, а освен това няма как да му обещая 25-30 мача на сезон. Нямах съмнения, че е прекрасен нападател, но никой не е изгонил Силва. Той искаше да си тръгне.

В петте мача преди този ние играхме наистина добре, но не бяхме много последователни. Често се получаваме да имаме страхотно първо полувреме и да допускаме спад в играта ни през второто. Доминирахме над Емполи, но не успяхме да победим, но тогава Пиетро Теракиано направи 5-6 страхотни спасявания“, каза Гатузо след мача.

И все пак Милан продължи серията си от 12 мача без „суха мрежа“. „Към момента придвижването ни в защита не е много добро, но това не се отнася само до защитниците. Може би това е нашата слабост. Не притискаме опонента ни, а просто седим отзад и го чакаме. И тази вечер имаше няколко опасни атаки, които ни причиниха много проблеми, но успяхме да се справим и да подобрим играта си.

В момента нещата вървят добре, а тази победа ще ни помогне да възвърнем увереността си. А когато носиш фланелката на Милан и работиш усърдно за този прекрасен клуб, нещата ще се получат. Да, има напрежение, но това е, защото всички искат да видят Милан на върха. Хората не се интересуват от представянето ни, а от резултатите и класирането.

Сусо ще почне да играе още по-силно, а разбирателството му с Игуаин ще бъде по-силно. Видяхме как комбинираха миналата седмица. Ако задържи нивото си, може да бъде нашият Лоренцо Инсинье. Сусо може да вкарва голове, защото има тези качества, но освен всичко друго, той може да създава много положения за останалите“, добави Гатузо.