Милан и Торино разочароваха безпристрастните фенове с равенството 0:0 на “Сан Сиро”. Двата отбора имаха няколко положения да решат срещата в своя полза, но в крайна сметка така и не отбелязаха. Големият пропуск бе на сметката на Патрик Кутроне, който в 86-та минута бе останал сам срещу Салваторе Сиригу, но стреля покрай гредата. 

С равенството Милан вече е на 4-то място в класирането с 26 точки, с една повече от петия Лацио и на три зад третия Интер. Торино продължава серията си без загуба в гостувания този сезон на 10 мача и е на 6-та позиция с 22 точки. 

Гостите можеха да поведат в резултата още във втората минута, когато Донарума не се намеси особено добре при далечен удар на Джиджи, но в крайна сметка успя да спаси. Малко след това и Яго Фалке пробва рефлексите на младока, който този път се намеси по прекрасен начин. 

Милан успя да създаде нещо по-интересно чак в 33-та минута. Игуаин проби в наказателното поле и отправи силен удар, който се отби в топката на защитник и попадна на крака на Кутроне. Нападателят обаче не успя да преодолее Салваторе Сиригу. Малко след това и Сусо изостри нещата в наказателното поле на гостите, но Сиригу отново заличи опасността. 

Последваха опасности и пред двете врати, а в добавеното време на първата част реферът Даниеле Орсато трябваше да изисква помощ от ВАР при претенции на домакините за игра с ръка на съперник в наказателното си поле. Ситуацията бе спорна, но в крайна сметка Орсато реши да не посочва бялата точка. 

След почивката Милан продължаваше да държи повече топката, но по-опасните положения бяха за гостите. В 56-та минута лидерът на “биковете” Андреа Белоти стреля мощно, но топката мина над гредата. 

В 61-та пък Чалханоглу бе оставен сам на границата на наказателното поле, но също стреля покрай вратата. В последните минути на срещата Милан натисна, а в 86-та минута Кутроне направи страхотен пропуск. При разбъркване в наказателното поле на гостите топката някак се озова у младия нападател, който от чиста позиция стреля встрани от вратата. 

Милан - Торино 0:0 

Милан: Дж. Донарума, Калабрия, Абате, Сапата, Родригес, Кеси, Бакайоко, Чалханоглу (73 - Кастийехо), Сусо, Кутроне, Игуаин 

Торино: Сиригу, Джиджи, Н’Кулу, Ицо, Ансалди (90 - Беренгер), Мейте, Ринкон, Базели (81 - Лукич), Айна, Фалке (69 - Дзадза), Белоти