Отпадането на Милан още в груповата фаза на Лига Европа е най-слабото представяне за отбора на международната сцена от началото на XXI век.

"Росонерите" бяха елиминирани снощи, след като загубиха с 1:3 от Олимпиакос като гост. По този начин гърците се класираха на 1/16-финалите за сметка на "червено-черните", благодарение на по-добрата си голова разлика.

За втори път през настоящото хилядолетие Милан отпада още в групите. През сезон 2000/01 7-кратният европейски клубен първенец не успя да прескочи втората групова фаза на Шампионска лига. Отборът завърши със 7 точки, а напред се класираха Депортиво Ла Коруня (10) и Галатасарай (10). Последен остана ПСЖ (5).

"Изключително сме разочаровани", заяви треньорът Дженаро Гатузо след загубата в Гърция. "Мачът беше в ръцете ни, но нещо се обърка. Явно още не сме достатъчно добри, за да довършваме съперниците. Да, имаше спорни съдийски решения, но резултатът е логичен заради глупавите ни грешки. Мисля, че липсата на опит е основният ни проблем. Не заслужавахме да продължим напред", добави Гатузо.