Милан във втори пореден мач в Серия "А" завърши 0:0. След равенството с Торино, този път "росонерите" и Болоня не успяха да си вкарат голове в последен двубой от 16-ия кръг на калчото.

Срещата на "Ренато Дал'Ара" беше скучна и опасните положения се брояха на пръстите на едната ръка. Гостите завършиха с 10 души на терена, след като в 73-ата и 76-ата минута Тиемуе Бакайоко си изкара два жълти картона.

Милан обаче остава в Топ 4, след като Лацио вчера загуби с 0:1 от Аталанта. "Червено-черните" имат 27 точки, "орлите" са с 25 т., а Рома, Сасуоло и отбора от Беграмо са с по 24 пункта. Болоня остава в зоната на изпадащите с 12 т., на 1 т. зад Удинезе, който е точно над чертата.  


Филипо Индзаги направи няколко промени в състава си след загубата с 1:2 от Емполи. Артуро Калабрези, Матиас Сванберг и Ибрахима Мбайе смениха съответно Джанкарло Гонсалес, Ладислав Крейчи и Рикардо Орсолини.

Дженаро Гатузо направи същия брой промени от поражението с 1:3 от Олимпиакос в Гърция, което коства продължаването напред на "росонерите" в Лига Европа. Капитанът Алесио Романьоли се завърна след контузия, Джанлуиджи Донарума и Сусо стартираха. Пепе Рейна, Иняцио Абате и Саму Кастийехо седнаха на пейката.

В атака действаха Патрик Кутроне и Гонсало Игуаин, който за последно се разписа на 28 октомври при успеха с 3:2 над Сампдория. Оттогава головата суша налегна Ел Пипита, но трябва да се отбележи, че той пропусна три мача, един заради контузия и два за наказание.

Първото полувреме на стадион "Ренато Дал'Ара" предложи малко интересни моменти, въпреки че Милан имаше териториално надмощие. В 23-ата минута Гонсало Игуаин стреля от границата на наказателното поле, но Лукаш Скорупски изби.

В 27-ата минута Болоня можеше да поведе. Родриго Паласио стреля, но Джанлуиджи Донарума беше на мястото си и изби. Малко след подновяването на играта Федерико Сантандер се озова на добра позиция, но ударът му беше изключително нескопосан и не успя да вкара 5-ия си гол през сезона. В 54-ата минута Хакан Чалханоглу, който също се намира в трагична форма, напомни, че е на терена. Турчинът отправи мощен шут, но в аут.

В 61-ата минута Дженаро Гатузо взе мерки и пусна в игра Саму Кастийехо за сметка на Патрик Кутроне. В 72-ата минута изстрел на Чалханоглу беше блокиран. После минути след това Тиемуе Бакайоко си изкара втори жълт картон в рамките на 4 минути и остави Милан с човек по-малко на терена.

До края не падна нов гол и мачът завърши 0:0. 

Болоня – Милан 0:0

Голмайстори: няма

Болоня: Лукаш Скорупски, Данило, Ибрахима Мбайе, Федерико Матиело, Филип Хеландер, Артеро Калабрези, Андреа Поли (82-Орсолини), Адам Наджи, Матиас Сванберг (61-Джемайли), Родриго Паласио, Федерико Сантандер (92-Дестро)
Треньор: Филипо Индзаги 

Милан: Джанлуиджи Донарума, Кристиан Сапата, Рикардо Родригес, Алесио Романьоли, Давиде Калабрия, Хакан Чалханоолу (78-Маури), Тиемуе Бакайоко, Франк Кесие, Гонсало Игуаин, Сусо (85-Лаксалт), Патрик Кутроне (61- Кастийехо)
Треньор: Дженаро Гатузо

Болоня, ст.: "Ренато Дал'Ара"
Съдия: Фабио Мареска 
Жълти картони: Сантандер, Хеландер (Болоня); Калабрия, Бакайоко, Кесие, Романьоли (Милан)
Червен картон: Бакайоко 76’ (Милан)