Милан успя да се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на Италия, след като надви с 2:0 Сампдория като гост на "Луиджи Ферарис", след продължения.

И двата гола бяха дело на резервата Кутроне, който се разписа в 102-ата и 108-ата минути на мача. При всички положения този успех ще смекчи малко напрежението върху Дженаро Гатузо, който е усилено свързван с уволнение.

Напоследък Милан не се намира в никак добра форма и доскоро отборът дълго време не познаваше вкуса на успеха, но все пак в миналия кръг успя да надделее над СПАЛ и така прекъсна негативна серия от пет мача без победа.


Типично по италиански срещата започна без особено много възможности пред двете врати и предпазливо. През първите двадесет минути на терена нямаше нито едно чисто голово положение, а първият шанс се откри пред гостите точно в 20-ата минута.

Тогава Чалханоглу пробва удар от няколко метра, който обаче премина над напречната греда на противниковата врата. Следващите по-интересни положения дойдоха малко преди почивката и бяха в полза на миланистите.

И те обаче не се превърнаха в попадения. В 43-ата минута Игуаин бе на перфектна позиция да прати топката в мрежата, но в крайна сметка не успя от супер ситуация да реализира и прати кълбото страни лявата греда.

Точно минута след това Абате с глава не успя да се разпише и прати топката също встрани вратата, а след това двата тима излязоха в почивка при скучно нулево реми.

Второто полувреме започна като началото на самия мач - без положения и с предпазлива игра от страна и на двата отбора. В 60-ата минута Сампдория бе на косъм да вкара, но Гастон Рамирес не успя да нацели точно вратата от няколко метра и прати кълбото извън нейните предели.

В 70-ата минута пред Милан се откри "златен шанс" за гол, но Чалханоглу от брилянтна позиция не намери очертанията на вратата. Минути след това новото попълнение Лукас Пакета бе на път да ознаменува дебюта си за тима от Милано с гол, но и той от страхотна позиция не намери вратата.

През следващите минути дойдоха и моментите на Сампдория да изпуска, като големи пропуски направиха Куалиарела, Сапонара и Екдал, а до самия край просто нямаше повече попадения и така се стигна до две продължения от по 15 минути.

В 102-ата минута Конти центрира прекрасно в малкото наказателно поле, а Кутроне засече топката с крак и така даде аванс на тима от Милано. Шест минути след това отново Кутроне бе точен, но този път с воле от границата на наказателното поле. До края нямаше повече голове.

САМПДОРИЯ - МИЛАН 0:2
0:1 Кутроне 102
0:2 Кутроне 108

Сампдория: Рафаел, Сала, Андерсен, Тонели, Муру, Линети (21 - Янкто), Екдал, Прает, Рамирес (77 - Сапонара), Куалиарела, Капрари

Милан: Рейна, Сапата, Романьоли, Родригес, Абате (99 - Конти), Кеси, Бакайоко, Пакета (85 - Борини), Кастийехо (91 - Кутроне), Чалханоглу, Игуаин (111 - Лаксалт)