Милан - Сасуоло, мач от последния 38-и кръг на Серия А. Стадион "Сан Сиро", Милано, 21:45 часа българско време. Съдия: Валери

Милан изпусна питомното и сега трябва да гони дивото. Росонерите все още имат минимални шансове да се класират в Лига Европа, но те са изчислени на 7,41% от "Гадзета дело спорт". За да стигне Милан до Европа трябва да спечели срещу Сасуоло, а в същото време Торино да загуби, а Парма да направи равен. През есента Сасуоло победи росонерите с 4:3, като младока Берарди стана първия в историята на калчото вкарал 4 пъти във вратата на Милан.

МИЛАН

Групата за мача
Вратари: Абиати, Амелия, Копола
Защитници:  Абате, Констант, Де Шилио, Мексес, Рами, Дзакардо, Сапата
Халфове: Емануелсон, Есиен, Де Йонг, Хонда, Кака, Монтоливо, Мунтари, Поли, Таарабт
Нападатели:  Балотели, Пацини, Ел Шаарави, Петаня, Мастур

Контузени: Бирса, Бонера, Сапонара, Робиньо

Наказани:  няма

Вероятен състав (4-3-2-1): Абиати – Де Шилио, Рами, Мексес, Констант – Де Йонг, Монтоливо, Мунтари – Кака, Таарабт - Пацини

САСУОЛО

Групата за мача
Вратари: Пеголо, Полито, Помини

Защитници:  Антеи, Ариаудо, Канаваро, Гацола, Лонги, Мендес, Пучино, Рози, Теранова
Халфове: Биондини, Бриги, Чибсах, Мнанели, Мароне, Мисироли

Нападатели: Берарди, Флоро Флорес, Масучи, Санабрия, Сансоне, Заза

Контузени: Алексе, Ачерби, Бианко, Манфредини, Флокари, Циглер

Наказани:  няма

Вероятен състав (4-3-3): Помини - Гацола, Антеи, Канаваро, Лонги - Биондини, Мананели, Мисироли - Берарди, Заза, Сансоне

 

Прогноза на Gol.bg:

Това може и да е последния мач на Кларънс Зеедорф начело на Милан, също както бе последния на предшественика му Алегри през зимата, след онова 3:4. Треньорът ще може да използва отново вратаря Абиати, който изтърпя наказание. Извън игра обаче са Бонера и Робиньо. 

Зеедорф ще остави на скамейката Марио Балотели, който освен проблемите с играта бе обран от крадци онзи ден. На върха на атаката ще действа Пацини. Зад гърба му ще бъдат Кака и Таарабт.

В останалите зони от терена няма да има промени. Росонерите се нуждаят от задължителна победа и късмет с резултатите на другите отбори. Милан изостава с 2 точки от заветното шесто място. 

Сасуоло направи магическо спасение благодарение на добрата игра през пролетта и няма никакво напрежение относно резултата. Гостите ще опитат да направят дубъл срещу Милан, като героя от първата среща Берарди ще е на терена.

Резултат: Милан - Сасуоло 3:1