Академията на Милан изпрати в Несебър пет от топ треньорите си за десетото юбилейно издание на Milan Academy Junior Camp Bulgaria Днес най-успешният детски футболен проект в България изригна за трети път това лято и за десети след началото му през 2011 година.

Община Несебър, под патронажа на кмета г-н Николай Димитров, за втора поредна година е домакин на лагера и по този начин подкрепя и глобалния проект на AC Milan за развитие на деца таланти по целия свят.

София, Дряново, Бяла, Трявна, Несебър и Панагюрище са част от историята на Milan Academy Junior Camp Bulgaria през годините, като абсолютният рекорд в историята на академията беше поставен през 2017 година, когато в Дряново пристигнаха 250 деца.

Milan Academy Junior Camp Bulgaria се утвърди през годините и в момента е най-популярният и харесван детски лагер в България. Над 1500 деца и техните родители са били част от червено-черната магия и са си тръгвали всеки път с малко тъга, много нови приятели и споменът, че една седмица са носили екипа, с който са играли звезди като Барези, Малдини, Кака, Шевченко, Индзаги и Донарума.

Днес в Несебър малките футболисти излязоха на модерния комплекс на ОФК Несебър по групи и с имената на легенди от близкото минало на големия Милан. Началото даде г-н Ивайло Рачев, чийто ентусиазъм, усилия и много труд доведоха Милан в България. 

Масимилиано Ферари, Адриано Капибианко, Доменико Скамардела, Сержио Мелите и Алфредо Карамели ще предадат на българските таланти в следващите 6 дни своята експертиза и ще приложат в тренировъчния процес методологията на Академията от Милано.

С голямо задоволство организаторите представиха голямата звезда на Левски и българския футбол Нешко Милованович, който се присъедини към проекта и ще асистира на италианските треньори заедно с българските си колеги Калоян Дренков, Асен Нешев и Любомир Коев.