От Мерцедес признаха, че са объркали стратегията в Гран при на Монако, но с отличното си каране Люис Хамилтън е спасил отбора. 

Британецът получи средно твърдите гуми вместо най-твърдите при смяната си още в началото, те рано се износиха, но световният шампион удържа Макс Верстапен с отлично каране до края, макар че холандецът бе залепен зад него. 

„Осъзнахме, че сме сбъркали при избора си на гуми и трябваше да сложим най-твърдите. Рядко правим подобни грешки, но в крайна сметка пилотът направи разликата и ни донесе победата. Люис просто ни спаси с карането си“ заяви босът на отбора Тото Волф. 

Хамилтън се оплака на няколко пъти по радиото и не бе никак щастлив, като в един момент дори каза „Ще загубим надпреварата“. Успя обаче с отлично каране да пресече финала пръв. 

„Понякога пилотът просто трябва да се освободи от напрежението, което може да стане говорейки с нас и независимо колко е ядосан и гневен, това е ОК. Разбира се, че успехът означава много за нас. Това бе шампионско каране от един голям шампион“ добави Волф след първата победа на Мерцедес в Монако от 2016. 

„Смятахме, че при смяна в 15-16  обиколка и правилна работа с гумите, средно твърдите ще издържат до финала. Много бързо обаче се появи грейнинг на предна лява, колата започна да се пързаля и стана ясно, че трудно ще изкара до края. Обсъдихме ситуацията, успокоихме се, но знаехме, че ще е много тежко“ каза още Волф.