Димитър Рангелов изигра отличен мач за Енерги, но тимът от Котбус остана без победа в Бундеслигата. Българинът вкара 2 гола, но отборът от Източна Германия завърши 2:2 с Айнтрахт в мач от 8-ия кръг на шампионата, въпреки че водеше с 2:0 на почивката. Станислав Ангелов игра до 73-ата минута.

Новият треньор Боян Прашникар постави и двамата българи в титулярния състав и те му се отблагодариха с хубава игра. Домакините бяха твърдо решени да стигнат до победата и започнаха да атакуват още от самото начало.

И голът не закъсня. В 8-ата минута албанецът Скела пусна добра топка към Рангелов, който откри резултата. Само 10 минути след това българският нападател отново вдигна трибуните на крака, след като вкара за 2:0, като този път асистенцията бе на партньора му в атаката Денис Сьоренсен. Така за първи път от началото на сезона тимът от Котбус вкара 2 гола в един двубой.

До почивката домакините продължиха да играят вдъхновено, но постепенно отборът от Франкфурт изравни играта. И в 49-ата минута тимът се върна в мача. Йоанис Аманатидис се възползва от една лоша проява на вратаря Пиплица и отбеляза.

Това естествено притесни играчите на Енерги, които се прибраха в своята половина и разчитаха на контраатаки. Рангелов продължи да бъде активен и в 69-ата минута стреля опасно, но пропусна. Малко след това Станислав Ангелов бе заменен от Баумгарт.

Гостите продължиха да търсят изравняването и го постигнаха в 78-ата минута. Игор Митрески събори Тюрк в наказателното поле и Аманатидис вкара отсъдената дузпа. До края не се случи нищо интересно, като Рангелов бе заменен в последните секунди от Киойо. Така Енерги продължава да бъде на последно място със само 3 точки и без победа. Айнтрахт пък е 8-и.