Скандалният мач между Атлекик Билбао и Андерлехт от Лига Европа в четвъртък продължава да приковава вниманието.

Както е известно фенове на двата отбора спретнаха здрав бой след последния съдийски сигнал и то на терена. Сега пък стана ясно, че привърженик на домакините е направил още по-голяма простотия, като е уринирал върху сектора с белгийски запалянковци.

Телевизионните камери уловиха как футболният почитател невъзмутимо разкопчава панталона си и се облекчава върху гостите изполмайки това, че се намира на по-висок етаж на стадион „Сан Мамес”.

Днес от Атлетик обявиха, че са идентифицирали фена на отбора, който се е извинил, но му е отнета членката карта на клуба, а предстои и заседание на дисциплинарната комисия по случая.

„Футболен клуб Атлетик Билбао разкри зрителя, който по време на двубоя срещу Андерлехт уринира върху привърженици на гостуващия отбор. Членската му карта на клуба е отнета и можем категорично да обявим, че на нашия стадион няма да допускаме лица, които правят подобни неща” се казва в официално съобщение на баските.

Преди мача, който завърши 1:1, също имаще сблъсъци между фенове на Андерлехт и полицията. Очаква се УЕФА също да наложи сериозни санкции и на двата отбора.