Димитър Васев ще е старши-треньор на Локомотив (София) и през следващия сезон. Това заяви в интервю пред "24 часа" президентът на "железничарите" Николай Гигов.

"Категоричен съм в това. Няма да имам моралното право да го сменя. Митко го хвърляме за втори път в такава ситуация. Преди 2 години ни извади от нея и ни закара в Европа, след като би Левски на "Герена". Тогава предпочетохме по-опитен треньор", каза Гигов.

"Според мен Митко Васев вече достатъчно е узрял и насъбрал опит, за да води отбора. Още повече, че той цял живот е бил локомотивец, а и доста време бе помощник. В момента той е треньор на Локомотив и смятам, че ще остане и в бъдеще". 

Бизнесменът анализира последните няколко кръга, в които отборът се срина и в момента участието му в евротурнирите е под въпрос.

"За ситуацията в момента сме си виновни само ние. Не можахме да бием в 4 много важни мача. Не че отборът няма възможности, но просто кризата дойде в много лош момент. Освен това нямахме никакъв късмет. Във футбола той е много важен. Зациклихме и стигнахме дотук. Имаме още три срещи. Миналият месец се оказа лош за нас. След много лошо обаче идва хубаво. Вярвам, че май ще е добър месец за нас".

"Драгомир Окука вече е минало. За мен той е един добър треньор. Има по-различен стил на работа от колегите си. Много е серт. Характерът му е такъв, но това, от една страна, е добре. Щом не съм го сменил по-рано, значи съм очаквал отборът да върви във вярна посока. Смятам, че Окука изкара близо 2 години в Локо, през които нашият отбор направи доста добри неща. Миналия сезон не успяхме да се класираме за Европа заради един мач, който загубихме вкъщи, и един съдия, който ни ощети сериозно срещу ЦСКА".