И дублиращият отбор на Литекс стана шампион. Момчетата на Петко Петков размазаха 7:0 Локомотив (Пд) и вече са недостижими от втория в класирането Левски.

Димитър Георгиев, Цветомир Панов и Янаки Смирнов отбелязаха по две попадения. Веднъж се разписа Момчил Цветанов.

„Резултатът е красноречив. Радвам се, че момчетата показаха постоянство през целия сезон. Благодаря на отбора, че нито за миг не се отпусна, а от началото до края на кампанията, се бореха за победа и мисъл за първото място“, заяви пред официалния сайт на Литекс треньорът Петко Петков.

Оранжевите имат реален шанс да вземат титлата и юношеската група, където са лидери малко преди финала на съревнованието.

В същото време се разбра, че празненствата за третата титла на Литекс започват веднага след неделния мач с Берое. Комфортът на феновете ще бъде пълен.

Веднага след като любимците им получат шампионската купа, на стадиона започва концертът на Слави Трифонов и Куку бенд. Ръководството прави поредния жест към запалянковците в Ловеч.

Само 5 лева е цената, срещу която запалянковците ще видят Литекс с купата и ще чуят хитовете на един от най-големите шоумени в България. Единствено в сектор А ще се влиза срещу 10 лв.

Шефовете на Литекс готвят още изненади. След мача с Берое ще бъде обявен и награден отборът на деситилетието, който включва най-големите звезди, играли в ловешкия отбор. Призове ще получат още треньори и деятели, спомогнали за развитието на футбола в града.