България се класира на европейското футболно първенство за железничари догодина във Франция, след като в последния ден водените от Петър Кръстев момчета разбиха Словакия с 4:0 и оглавиха групата си.

Страната ни бе представлявана от отбора на Локомотив (Дряново), а Радослав Ковачев стана голмайстор с пет отбелязани гола в четири срещи. Дряновци записаха три победи и едно равенство, а най-забележителното е, че не допуснаха нито един гол във вратата си.

Другият отбор, който се класира напред е този на Германия, след като победи Белгия с 3:1 в последния мач от турнира.

Организаторите на турнира от USIC и БДЖ благодариха на генералния директор на к.к. "Албена" Красимир Станев за чудесните условия, които им бяха предоставени и за съорганизацията от страна на Боян Атанасов и Деси Календжиева - мениджъри на сектор "Спорт" на курортния комплекс. Официалното закриване на турнира, награждаването и коктейла ще се проведат на 28 май (петък), от 22,00 ч. във вариете - казино "Албена" с богата шоу вариететна програма и парти с DJ Теди Джорджо.

На 29 май Дряново ще посрещне официално представителния отбор на БДЖ - "Локомотив" Дряново в Парк-хотел "Дряново" с тържествена вечеря, осигурена от президента на клуба Георги Вълев. След това отбора и ръководството се пренасят на парти в клуб "Фантастико" с виниловите рицари DJ Теди Джорджо и DJ Marti G. Националите ще се забавляват с диско хитовете от 80-те и 90-те години, а в по-късните часове - с балканския микс на DJ Теди Джорджо.

Крайно класиране:

    1. България   15:0   10 точки
    2. Германия   15:4    9
    3. Словакия   10:8    6
    4. Белгия       6:7     4
    5. Норвегия    0:27   0