Тези дни предстоят преговорите между Йоахим Льов и неговия щаб, от една страна, и германския футболен съюз, от друга. Темата: продължаване на договорите на всички до 2012 година.

 

Въпреки че всички предполагат, че Льов ще преподпише, президентът на Байерн Ули Хьонес отново изказа загриженост да не би преговорите да се провалят, както това стана през февруари.

 

„Наистина виждам опасност сега на зелената маса да се разруши всичко, изградено през последните седмици. Просто трябва Льов да остане, заедно с целия си тим. Футболният съюз трябва да се погрижи в бъдеще Льов и спортният директор на ГФС Матиас Замер да работят заедно”, каза Хьонес пред списание "Щерн".

 

Наскоро той се обяви за покачване на заплатата на треньора на националния отбор. А като истински радикал на своя клуб, Хьонес видя зад успехите делото на Байерн.

 

„Нашият треньор Луис ван Гаал има според мен голям принос за успеха на Германия. Доминирането, готовността да се тича, сигурното владеене на топката – всичко това той го наслои в Байерн, а хора като Швайнщайгер, Лам и Клозе го пренесоха в националния отбор.”

 

„Йоахим Льов бе достатъчно умен да поеме тези неща, а после доизбистри системата си и я напасна на силните страни на своите футболисти”, анализира Ули Хьонес.