Великият германски треньор Отмар Хитцфелд ще прекрати кариерата си след две години. Той отхвърли и спекулациите, че може да стане наставник на Германия.

 

„Всеки треньор иска да играе за титли. Но аз няма да поема германския национален отбор. Предложенията все идваха в неподходящия момент. Сега ми предстоят две години с Швейцария – последни за мен в треньорската професия”, каза Хитцфелд пред мюнхенския вестник tz.

 

Швейцария е противник на България в квалификационната група за Европейското първенство през 2012 година.

 

Треньорът похвали изявата на германците на световното първенство и наблегна, че Йоахим Льов трябва да остане начело на отбора.

 

„Германия е високо ценена в чужбина. Дори в Швейцария, където винаги гледат скептично към големия си брат, постиженията бяха признати без завист. Полуфиналът бе голям успех, а Льов показа отлична работа и трябва да остане начело”, оцени Хитцфелд.

 

Той взе отношение и по актуалната тема за Михаел Балак и капитанската лента.

 

„Германия се нуждае от него, както и преди. Младият отбор доставя удоволствие, но трябва някой, който да се намеси в правилния момент, когато нещата не вървят. И Леверкузен ще спечелят много от него – Балак е правилният човек за тях”, завърши Отмар Хитцфелд.