Прякото предаване на мача АИК - Левски от плейофите за Лига Европа засега пропада. Причината е, че нито една шведска телевизия няма да излъчва двубоя от стадион "Росунда" и за България няма кой да подаде картина.

От българският канал "ТВ плюс" потвърдиха новината. Така в четвъртък от 20.00 часа феновете на Левски ще могат да следят мача само по радиото.

В четвъртък шведските футболни клубове имат последен шанс да продължат в европейските турнири, но нито мачът на Елфсборг, нито мачът на АИК ще бъдат предавани по телевизията.

Шведската TV 4 Sport държи изключителните права за излъчването на срещите на местните клубове в Лига Европа, а Canal Plus може да избира от мачовете, които не попаднат в програмата на TV 4.

И двете телевизии обаче нямат интерес да покажат пряко двубоите на Елфсборг срещу Наполи в Италия и на АИК срещу Левски в Стокхолм.

До този момент сигурно е единствено излъчването на мача на ЦСКА срещу уелсците от
Дъ Ню Сейнтс. Мачът в четвъртък ще се предава по „TV+” на „Булсатком”.

Въпросната телевизия закупи мачовете на всички наши евроучастници до групите на турнирите, но почти сигурно няма да излъчи и гостуването на Литекс на Дебрецен.