Странните неща в шведския шампион АИК продължават да се случват, само ден преди мача от плейофния кръг за влизане в груповата фаза на Лига Европа срещу Левски.

Според авторитетното шведско издание "Експресен" група фенове на отбора са разбили колата на централния бранител на тима Уалид Ата.

Централният защитник, който наскоро отказа да подпише нов договор с отбора, не е особено долюбван от феновете, които си позволиха да го освиркат по време на мача срещу Бромопойкарна, а след това той призна, че е получил и няколко "странни" обаждания.

Вчера съседите на футболиста са го потърсили, за да му кажат, че колата му е разбита, но той е бил подготвен за това и не се е учудил.

Това е поредното доказателство, че привържениците на шведския гранд са доста луди. Освен това, прозорците на апартамента му също са били потрошени. Това е станало, докато е тренирал.

"Бях подготвен за това. Съседите ме събудуха и ми казаха какво се е случило. Само 45 минути след събитието се разтърсих из форумите на АИК и това вече се коментираше от феновете. Значи става ясно, че тази вандалщина е дело на привържениците на отбора", заяви роденият в Саудитска Арабия младежки национал на Швеция.

Въпреки злополучния инцидент, Ата със сигурност ще излезе като титуляр в предстоящия двубой срещу Левски, който ще бъде утре.

Това е втората скандална случка около шведския клуб. Известно е, че една от големите звезди на отбора Дули Джонсън вече бе спипан с проститутка и в последствие полицията го арестува.