Капитанът на Левски Георги Петков се надява да няма много работа в Стокхолм утре вечер, когато "сините" излизат срещу шампиона на Швеция АИК в първи мач от плейофите на Лига Европа.

"Очаква ни изключително тежък мач. Беше неприятно, че загубихме от Черноморец след поредицата победи, но това е нормално. Премислихме нещата, поговорихме си и дано оттук насетне да вървим колкото се може по-добре".

"Сега се надявам защитата пред мен да направи така, че да нямам много работа в Стокхолм. Трябва ни добър турнирен резултат, защото целта ни е влизане в групите на Лига Европа", заяви Петков на летище "София".


Ветеранът Александър Александров-Кривия бе категоричен, че Левски трябва задължително да отбeлежи гол на своя противник на техен терен.

“Отиваме за победа и най-важното e да вкараме попадение, а и разбира се, да не допускаме. Всички знаем, че головете на чужд терен са много ценни, така че това е нашата цел”, сподели Александров.

„Отборът на АИК практикува различен футбол от предишния ни шведски съперник Калмар. Този отбор доста повече си подава топката, докато от Калмар разчитаха повече на центриранията. Нямам представа обаче дали това е по-добре за Левски".

"Всичко зависи от нашата игра. Не ме интересува каква е ситуацията в редиците на съперника, ние трябва да се концентрираме изцяло върху нашата си игра, за да постигнем целта си”, добави Кривия.