Спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо заяви преди отпътуването на сините за Швеция, че загубата от Черноморец в неделя, може да има положителен ефект върху играчите.

Шефът иска победа или добър турнирен резултат преди реванша на Герена. В четвъртък Левски гостува на АИК в първа среща от плейофите на турнира Лига Европа.

"Хубаво е, че дойде тази загуба от Черноморец. Разговаряхме със всички играчи, мисля че ме разбраха. Надявам се, че това ще доведе до положителен резултат и да победим АИК", заяви Гонзо

Той призна още, че Христо Йовов няма да играе срещу АИК. "Направихме всичко възможно да възстановим Ицо за мача с шведския тим, но не се получи. На нас срещу АИК ни трябват само здрави футболисти и пътуваме само с такива", допълни още Иванов.

Старши треньорът на Левски Ясен Петров се отнася с респект към АИК преди утрешния мач между двата тима. Тази сутрин „сините” отлетяха за Стокхолм за първия двубой от плейофа в Лига Европа.

„Съперникът ни е сериозен тим, който е бил шампион на Швеция. Атмосферата ще е доста по-различна, ще има повече публика. Отиваме за добър резултат, надявам се победа. Абе да вкараме поне един гол, пък може и да се опитаме да победим”, заяви Петров на летището в София.