Марк Уебър обяви, че битката между него и Себастиан Фетел е била движещата сила за страхотния сезон, който регистрира Ред Бул Рено.

Тимът доминираше през цялата година като спечели без проблеми титлата при конструкторите още кръг преди края. В неделя пък Фетел триумфира при пилотите, въпреки че реално бе с много по-малки шансове.

„Мисля, че подобни вътрешни битки са нормални и понякога е ясно, че ще има напрежение. Това обаче е част от играта. В спорта такива неща се случват и според  мен това бе нещото, което помогна на отбора да постигне тези успехи” заяви австралиецът по време на тържествата по случай титлите, които се състояха в Австрия.

Върхът на противопоставянето между него и Себастиан бе първо, когато двамата се удариха в Турция при опит за изпреварване от Фетел, а след това в Унгария новото предно крило от колата на Уебър, бе сложено на германеца.

Това накара Марк да обвини тима, че фаворизира съотборника му. Въпреки това Уебър докосваше титлата преди неубедително резултати в края на сезона да го оставят на трета позиция.

„Вярно е, че може би загубихме точки, заради борбата помежду си, но според мен като цяло тимът свърши отлична работа, аз и Себастиан се уважаваме, а това е много важно и също помогна, защото между нас няма лоши чувства и всеки път можехме да стиснем ръцете” добави той.

„Мисля, че борбата помежду им извади най-доброто от тях и ги накара да дават всичко от себе си всеки път” подкрепи го шефът на отбора Кристиан Хорнер.