Един от най-луксозните календари в света на спорта бе представен преди два дни в Москва. Изданието Pirelli 2011 привлече вниманието на целия свят, а презентацията се състоя в Москва. Автор на 36-те брилянтни фотографии е Карл Лагерфелд, чието чувство за изкуство и естетика е всепризнато.

От своето студио в модната столица Париж, Лагерфелд е създал календара "Митология", който отразява най-дълбоките страсти на гръцката и римската митологии. Приказки за произхода на човечеството, приключенията на боговете и богините, се разкриват пред ненаситните очи на феновете.

Както е известно, Pirelli е единствения лицензиран доставчик на гуми за Формула 1 и в продължение на 38 години радва своите клиенти и фенове с невероятни произведения на изкуството.

24 различни персонажа са включени в изданието за следващата година, а всички снимки са в черно и бяло, което засилва контраста и красотата на моделите.

Основна муза на Лагерфелд е американската актриса Джулиан Мур, а изненадващо този път са включени и мъже модели.

"Актрисите и моделите вдъхват нов живот на героите и създават нова представа за красотата", споделя Лагерфелд, който по свои думи е пресъздал безсмъртната красота.