Президентът на ФИФА Сеп Блатер се пошегува с хомосексуалистите по света, съветвайки ги да не правят секс по време на световното първенство през 2022 година в Катар.

Арабската страна спечели малко изненадващо домакинството на Мондиал 2022 година. В Катар обаче хомосексуализмът официално е забранен. Това предизвика гнева на гейовете по цял свят.

"Моят съвет е те да се въздържат от секс по това време", бе шеговитият отговор на Сеп Блатер.

"Прекалено много сме загрижени за събитие, което ще стане след 12 години. Сигурен съм, че по време на световното първенство в Катар няма да има проблеми", отговори сериозно след това Блатер.

"Във футбола нямаме граници. Отворени сме за всички хора и смятам, че няма да има дискриминация срещу нито едно малцинство. Ако те искат да гледат мачове някъде в Катар, съм сигурен че ще бъдат допуснати".

Блатер направи изказванията си по време на визита в ЮАР, който бе домакин на световното първенство тази година. Президентът на ФИФА използва случая, за да коментира избора на няколкото нетрадиционни футболни държави за домакини на първенствата.

"Целта ни е да развиваме футбола. И не става въпрос за пари. Нито при избора на Русия и Катар, нито при избора на Африка".

"Искаме да отидем на места, където можем да направим културно и социално въздействие. И точно това направихме в Африка".