Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло отново изрази недоволството си от представянето на Фелипе Маса през завършилия през миналия месец сезон във Формула 1.

Бразилецът наистина не бе фактор в битката за титлата, след като изостана твърде много още в началото и в крайното класиране приключи на цели 108 точки от съотборника си Фернандо Алонсо, заемайки 6-ото място.

Той не успя да спечели нито една победа, като единственият случай, в който можеше да го направи бе в Германия, но тогава получи заповед от бокса да пусне Алонсо пред себе си и точно това стана.

„Сезонът на Фелипе бе противоречив и бих казал, че в повечето състезания сякаш се състезаваше брат му. Сигурен съм обаче, че през 2011-а той ще се представи така, както го направи през 2008-а, когато макар и за няколко секунди бе световен шампион” каза Ди Монтедземоло по време на традиционния Коледен обяд на Скудерията, който се състоя на базата в Маранело.

Факт е, че през 2009-а Маса преживя много сериозен инцидент на квалификацията в Унгария, когато бе ударен в главата от пружина излетяла от друг болид и може би все още не е забравил случилото се.

„Ако трябва да поставя оценки на двамата бих казал, че Фелипе ще получи 7 минус за представянето си, докато на Фернандо ще дам 9,5 по десетобалната система, но за съжаление въпреки отличното си представяне на спечели титлата” добави той.