Нападателят на Литекс Светослав Тодоров, който бе избран от феновете за играч №1 на 2010 година при шампионите, бе награден на церемония в Ловеч.

Светльо получи луксозен сувенир във формата на топка, която бе поръчана от клуба специално за събитието. "Радвам се, че съм спечелил доверието на феновете и ще се постарая да не ги разочаровам през новата година", заяви Светослав Тодоров.

"В Литекс има достатъчно класни футболисти. И други момчета заслужаваха да са №1", допълни бившият играч на Уест Хем, Портсмът, Уигън и Чарлтън.


Един от най-добрите защитници през есента Петър Занев пък грабна приза "Любимец на феновете". Отличени бяха още Дока Мадурейра и Александър Цветков.

По време на церемонията в ресторант "Драката", на което присъстваха кметът Минчо Казанджиев, президентът на Литекс Трифон Попов и главният мениджър Стойчо Стоилов, бе обявено името и на спортист №1 в Ловеч за 2010 година.

Световният шампион по борба класически стил Христо Маринов получи признанието заради титлата до 84 кг. на първенството в Москва.