Въпреки оптимизма в Мерцедес ГП, първото състезание за сезона завърши катастрофално за отбора, след като и двамата пилоти не завършиха.

Михаел Шумахер пострада след инцидент с Хайме Алгерсуари в самото начало и въпреки че остана на пистата и кара до 19-ата обиколка, трябваше да се откаже.

“Започнах добре и спечелих няколко позиции. Вече бях минал пред Кобаяши, когато на първия завой стана доста тясно и трябваше да намаля. Всичко мина добре и продължих към трети завой, когато почувствах, че някой ме удари отзад” обясни седемкратният световен шампион.

“Оказа се, че задната част на колата е разрушена, а освен това имам и спукана гума. Минах през бокса, но след това бе по-добре да спра от съображения за сигурност, защото се оказа, че и окачването бе изкривено” добави Шумахер.

Лошият уикенд за Мерцедес завърши и с отпадането на Нико Розберг, който се движеше в зоната на точки, когато на един завой бе атакуван доста необмислено от Рубенс Барикело, бе ударен отстрани малко след това трябваше да напусне борбата, след като двигателят му изпуши.