Добрите изяви на младия вратар на Левски Пламен Илиев не са останали незабелязани от боса на клуба Тодор Батков и мустакатият адвокат е решил да вдигне заплатата на обещаващия страж, твърди "Тема спорт".

От идния месец собственикът  на "сините" ще увеличи с цели 50% заплатата на новия №1 на тима от "Герена". В момента футболистът прибира по 4000 лева на месец, а от следващия вратарят ще взима 2 бона отгоре.

За решението на Батков е повлиял и спортният директор Георги Иванов - Гонзо, който не крие симпатиите си към Пламен Илиев.

Гонзо и Батков са обсъдили въпроса за финансовото възнаграждение на вратаря след отпадането на Левски за Купата на България от Литекс.

Въпреки че "сините" отпаднаха от турнира след изпълнение на дузпи, младият страж бе един от най-добрите играчи на своя тим в мача. Той не допусна гол от игра за цели 120 минути, а освен това успя да хване и дузпата на Дока Мадурейра.

През този сезон Тодор Батков увеличава заплатата на свой играч за трети път.

Преди Пламен Илиев, нови договори с по-добри условия получиха Гара Дембеле и Дарко Тасевски, които взимат съответно по 17 и 13 хиляди лева на месец.