ЦСКА Москва остана без лидера си Андрей Кириленко за поне 10 дни, след като през уикенда баскетболистът пострада по време на мач от руското първенство.

Той бе блъснат от Фьодор Лихолитов по време на мача с Краснъйе Криля и падна жестоко върху паркета, а освен това получи и няколко шева на лицето.

Оказа се, че играчът е със счупен нос и веднага претърпя операция за наместване на костите. Освен това е загубил паметта си за кратко, но все пак не е получил мозъчно сътресение. Така той ще получи почивка и почти сигурно ще пропусне поне 2 мача от Евролигата, като ще се върне в началото на декември, когато ще носи и предпазна маска.

„Травмите са част от живота на спортиста”, заяви философски Кириленко пред „Спорт Експрес”.

„Предполагам, че ще имам и други контузии. Носът ми вече е бил чупен, а и предполагам, че това ще ми се случва още няколко пъти”, добави той.

„Неприятното е, че поне 6 дни трябва да ходя с тампони в носа и да дишам през устата. Цялото ми лице е насинено и доста ме боли, но нещата ще се оправят. Вероятно няма да играя около десетина дни, а и при положение, че мачовете, които предстоят не са чак толкова решаващи, няма смисъл да се бърза”, каза още Кириленко, който се представя фантастично, откакто подписа договор с армейците и ги превърна в основен фаворит в Евролигата.